Tığ İşi Kız Bebek Yelek Modeli Örgü Tekniği

Kız Bebek Yelek Modeli

































 

Tığ İşi Bebek Yelek Modeli

ARKA KISIM:Bebeğimizin yeleğine ilk olarak  76 ilmek atarak başlayıp 16 santimetre haraşa örerken, son 4 sıra kaldığında sağ ve soldan 1 'er ilmek eksiltiyoruz.
 ÖN KISIM:yeleğimizin ön kısmına  40 ilmek atarak başlayıp arkada yaptığımız gibi 16 santimetre haraşa örüyoruz. Kolu ve yakayı aynı sıraya geldiğimizde kesmeye başlıyoruz. Yaka ve kol için 6 sırada 1 'er ilmek kestikten sonra 11 santimetre daha haraşo örüyoruz. Omuzları kesmeden önce ense için bir taraftan 4 ilmeği örmeye devam edip diğer omuzda dikim yapıyoruz.
 ARKA BÖLÜMÜN TIĞ İŞİ: 6 zincir atıp halka yaptıktan sonra, bunun üzerine 4 zincir çekip 3 tırabzan örüp ve aşağıdaki gibi devam ediyoruz: 4 zincir çekip aynı yere batarak 1 tırabzan örün. Arka tarafa geçip, tekrar 4 zincir çekin ve 3 tırabzan örün. Sonrasında  3 zincir çekip alttaki 3 tırabzanın üstüne 1 kafes örün. Tekrardan 3 zincir çekip 3 tırabzan örün. Arka yüze geçip 4 zincir çekin ve 3 tırabzan örün, 3 zincir çekip 1 kafes örün ve tekrar 3 zincir çekip ortaya 3 defa batarak sık iğne örün. 3 zincir çekip 3 tırabzan örün, 1 zincir çekip 1 tırabzan örün ve arka yüze dönün. 4 zincir çekip 3 tırabzan örün, sonra 3 zincir, 5 sık iğne, 3 zincir, 3 tırabzan, 1 zincir, 1 tırabzan ile devam edin ve arka yüze geçin. 4 zincir, 3 tırabzan, 3 zincir, 3 tırabzan, 3 zincir, 3 sık iğne, 3 zincir, 3 tırabzan, 3 zincir, 3 tırabzan, 1 zincir, 1 tırabzan örün ve arka yüzde 4 zincir, 3 tırabzan, 3 zincir, 1 tırabzan, 3 zincir, 3 tırabzan ile bitirin. Bu örgü tarifini kullanarak motifleri resimde görüldüğü adet kadar örün.
KENAR KISIMLAR: 4 zincir, 1 sık iğne biçiminde 4 sıra geçin. Son sıraya geldiğimizde  kullanacağınız adet kadar boncuğu (ortalama 280 - 290 adet) ipe dizin. Boncukları 3'lü gruplar olacak şekilde alıp, aralarına 3 zincir çekin. Tığ ile ördüğünüz kısmı haraşa olarak ördüğünüz arka parçaya diktikten sonra omuzlarda tığ yardımı ile birleştirin.
DÜĞME: İpi işaret parmağınıza 15 kez doladıktan sonra kenarlarına sık iğne yapın . İğne kullanarak ipe 4 tane boncuk geçirip düğmenin kenarlarından tutturarak ortasına dikin.
Kız Bebek Yelek Modeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder